26/10/07

L'alta direcció s'interessa per l'entorn 2.0

Si aquest espai té alguna vocació d'utilitat, a més de l'intent de compartir el que aprenc seria raonable esperar-ne un compromís de transparència amb l'experiència viscuda. A l'empresa on treballo (que acaba de canviar de nom i que viurà encara més canvis) impulso un projecte de gestió del coneixement i entre els objectius que ens hem proposat hi ha l'acció evangelitzadora de les eines 2.0 (encara que aquest nom ens destorbi).

Entre les accions que emprenem hi ha la difusió genèrica del concepte de web 2.0 i ho volem fer a diferents nivells i amb formats diversos. D'acord amb aquesta intenció de compartir també l'experiència a la feina, he de dir que hem viscut un moment de certa intensitat molt satisfactori.

Aquesta setmana hi ha hagut una activitat molt concreta: la trentena de membres de l'alta direcció de la CCMA (els directius corporatius i els directius de totes les empreses del grup) van atendre amb molt d'interès i durant tres hores una sessió conduïda per Genís Roca, una veu sòlida a Infonomia.

No és en aquest bloc on s'han de fer públics els detalls de la trobada però sí que en puc donar una impressió general i és molt positiva. Per l'interès suscitat, per les reaccions immediates (ja es parla d'alguns projectes que podrien tenir més en compte aquesta opció) i, és clar, per la manera brillant com l'orador es va explicar, amb una naturalitat i a la vegada una contundència que fan d'en Genís (per aquells que no el coneguin) algú que comunica molt bé i transmet una gran proximitat amb una qüestió que, més aviat, hi ha el risc de presentar com una quimera.

Tots els de l'organització que ens hem compromès amb aquesta evangelització creiem que això és tot just el principi del principi. Però com que el primer pas és el que fa més por, està molt bé que se sàpiga que ha sigut un pas ferm que dóna molta confiança.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Veig molta coroneta despoblada a la foto... suposo que és el que toca. Però, t’has plantejat iniciar l’evangelització en sentit invers? En lloc de top-bottom, un bottom-top. Hi ha parròquia (massa crítica per a fer-ho) a la casa per a fer-ho? Potser un grupet dinàmic que posi en evidència la potencialitat de les noves eines pot actuar com a catalitzador, i em penso que els que han mamat teclat des de sempre ho tenen més fàcil. Sovint dels grans canvis només ho són pels que abans feien les coses d’una altra manera.
Slts
Binot

jnqm ha dit...

Gràcies de nou binot.
I la resposta és que sí, que ho estem fent. Duem a terme diferents accions combinades. Aquesta va en una direcció, com tu destaques, però ent enim que van en d'altres i en particular estem començant a traçar els primers trets d'una acció que no anirà ni de dalt a baix ni a l'inrevés sinó de tot arreu a tot arreu a partir de l'estructura de xarxa. En donarem noves així que n'hi hagi.

Anònim ha dit...

És canvi cultural. En la meva modesta opinió cal la ferma implicació de l'alta direcció. Els intra-emprenedors tenen un marge d'actuació important, indispensable, però limitat. I el mateix els passa a l'alta direcció: tenen un marge d'actuació important, indispensable, però limitat. Com bé diu en Janquim, cal treballar-los tots dos. I no és senzill!. La resistència al canvi és una característica humana, i probablement, un dret.