3/9/08

Història de les idees

De tant en tant comento o resumeixo algun llibre si té a veure amb els assumptes que es tracten aquí i si és prou recent o encara no s’ha traduït, de manera que pugui ser d’utilitat pels lectors d’aquest lloc.

Però trencaré aquesta norma i m’atreveixo a esmentar un llibre de quasi mil cinc-centes pàgines que tot just he començat. No és una novetat, perquè es va publicar el 2005 en anglès i el 2006 en castellà. Però l’interès que m’ha provocat m’ha fet creure que valia la pena compartir-ho.

Quan vaig comentar la trobada ifest08 convocada per Infonomia vaig citar la presència de Peter Watson entre els ponents.

Per fi, m’he capbussat al volum Ideas, historia intelectual de la humanidad. Tot just em trobo entre la idea del foc i la idea del llenguatge, per dir-ho com ho fa l’autor, però se’m fa evident que proseguiré la lectura amb la passió que aquest tipus d’obres em susciten.

És molt probable que interessi a la mena de persones que van quedar satisfetes amb l’èxit editorial Breve historia de casi todo, de Bill Bryson.

Com que ara només em puc limitar a fer constar l’inici de lectura, per anar més enllà m’hauré de comprometre a dir-ne alguna cosa quan acabi.

Si algú té interès a seguir altres lectures, a Good Reads n’anoto unes quantes però, com aquí, cap de literària, tot just allò que té a veure amb la meva feina o amb la temàtica d’aquest bloc, si és que he aconseguit definir-la.

Aporto si de cas dos comentaris sobre el llibre i un apunt crític amb l’autor, per allò de l’equilibri, i les referències bàsiques sobre el llibre i sobre l'autor. Fa ben poc, a més, s'ha publicat l'entrevista que li va fer Victor Amela.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sant Tornem-hi!
L'entrevista que hi ha a Infonomia es mes extensa i interessant que la de la Vanguardia:
http://www.infonomia.com/if/articulo.php?id=426&if=65
Slts

Oriol Maynés ha dit...

En aquesta línia un llibre també a tenir molt en compte és "Les dimensiones gemelas" de Géza Szamosi d'Editorial Pirámide.

Núria ha dit...

Eeei! Jo el tenia pendent i aquest agost també el vaig començar. Impressionant el llibre!!!

jnqm ha dit...

Gràcies binot per l'aportació. Sort que els lectors milloreu els apunts! Cada vegada que passa aquest bloc adquireix més valor com a instrument d'intercanvi. Gràcies de veres!

També gràcies Oriol per la proposta de lectura. Més deures!

I gràcies núria per compartir aquesta lectura apassionant.

Aquest retorn comença a ser molt esperançador.

gràcies a tots.