26/10/09

Vídeojocs a la biblioteca universitària


A la Biblioteca Rector Gabriel Ferraté de la UPC estrenen un espai dedicat al vídeojoc. 

Hi ha dos ordinadors que serveixen "per jugar" (suposo que en silenci) i a més han obert un espai virtual, amb un nom anglòfil i victoriós: u-win. 

L'usuari hi trobarà jocs, recursos i fòrums i la intenció dels seus promotors és que molt aviat es puguin oferir descàrregues pels usuaris de la Nintendo DS.

El seu director, Miquel Codina, m'explica que la intenció és donar cabuda a una matèria que es desenvolupa als estudis de la UPC i també "millorar l'experiència dels estudiants i avançar en la idea de la biblioteca com un espai de socialització".

Han tingut pes en aquesta decisió la comprovació que "els jocs són un mitjà innovador per desenvolupar competències", a banda que des de la UPC es mira amb interès l'activitat industrial en aquest sector. De fet, volen disposar de tots els vídeojocs que s'han produït a la mateixa UPC.

Codina reconeix que també ha sigut rellevant la valoració sobre "la presència massiva dels vídeojocs en el lleure dels usuaris de la biblioteca".

Ja fa temps que persones com l'Oriol Comas difonen una actitud favorable cap al joc, que de vegades és vist com una simple pèrdua de temps. Els lectors d'aquest blog ja saben que penso que jugar és fantàstic i permet aprendre d'una altra manera.

La prova és que una consultoria com Roca Salvatella va utilitzar els jocs en un taller específic per a directius. Van comptar amb la col·laboració de Jordi Sellas, que dirigeix i presenta el programa "Generació digital" de Catalunya Ràdio.

He parlat alguna altra vegades dels serveis d'aquesta biblioteca, sobre els seus serveis 2.0 o la seva col·lecció de jazz. Avui fan un altre pas amb el u-win.