2/6/08

Biblioteca de les "bones obres"

Aviat farà un any que em vaig referir a la decisió d’una biblioteca universitària de posar a l’abast una col·lecció de jazz. El mateix centre, segons que em fa saber en Miquel Codina, incorpora ara un paquet de “serveis 2.0”, mitjançant el seu lloc web.

No ho explico només perquè m’he compromès aquí a prendre apunts pel panorama del canvi que miro de contribuir a redactar, ni tan sols perquè l’esforç d’aquesta biblioteca sigui un símptoma del desig d’actualització dels serveis públics, sinó com un altre exemple d’allò que podem fer quan volem actuar dins d’una xarxa.

Vaig donar a conèixer l'adreça des de twitter i com que hi va haver respostes vaig entendre que havia de posar en contacte la bibliotecària gamoia, que tenia ganes d’opinar, i la persona que ho ha impulsat. En aquest cas he fet servir una eina que sovint és criticada però que em sembla encara eficaç en moltes situacions: el correu electrònic.

L’expressió “bona obra” ja ha quedat molt enrera, associada a una pràctica catòlica que l'escoltisme promovia i, pels que en llegien els àlbums, a un personatge del còmic que va trobar al país un cert ressò.

Ara mateix no estic segur si he embolicat dues persones en una relació no desitjada o si els he fet algun servei. Però no em fa res dir que he acceptat el risc de grat i que, de moment, no me n’avergonyeixo.

Sé amb certesa que altres persones fan el mateix. Posar altres persones en contacte, enviar informacions d'interès, compartir el que aprenem... és part del dia a dia a la xarxa. Entre tots apilem una biblioteca de les “bones obres” que ens ajuden a entendre’ns més bé i ens fan ser millors.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Abans de res, gràcies per fer difusió del nou servei de la Biblioteca on treballo. És un catàleg modest de recursos 2.0 que ha de millorar -i ho farà amb aportacions com les que tu has possibilitat- i que es complementa amb altres projectes -més petits i més grans- orientats a posar la BRGF en un entorn tecnològic avançat com no pot ser d'altra manera en el marc de la UPC.
Per altra banda, agraeixo la teva mediació que ha possibilitat el contacte amb la Gamoia -segurament 1r. contacte perquè és fàcil que en continuem tenint-. Pots apuntar aquest ítem al catàleg de la biblioteca de les bones obres...

jnqm ha dit...

Miquel, gràcies pel comentari i la visita. Gràcies també per acceptar aquest intercanvi obert. El que esteu fent és un bon exemple de la direcció i les millores, que són una necessitat perenne, ja arribaran.
Deixa'm només que abusi d'aquest espai per llançar-te el repte. Una persona com tu, amb els teus coneixements amplis i alhora intensos, seria l'autor d'un bloc que de segur que interessaria a molts de nosaltres. Una abraçada.

Anònim ha dit...

Estic ben contenta que m'hagis posat en contacte amb en Miquel. Tenim prou a compartir com per fer durar la relació.
I em resulta curiós que la connexió entre dos col·legues que es mouen en el mateix àmbit hagi vingut de la mà d'algú que ens observa des de fora. La xarxa ajuda a establir ponts inesperats.
Per cert, m'adhereixo al suggeriment final d'en janquim :-)

jnqm ha dit...

Gràcies a tu Gamoia, també per confirmar que la xarxa té aquestes opcions d'enllaçar persones i fer així evident que l'assumpte clau no és la tecnologia sinó nosaltres mateixos.