18/1/10

Noves eines d'informació al 3cat24

Aquest cap de setmana han passat coses al 3cat24. No hi era, o sigui que no estic parlant de la meva feina sinó del que ha fet un equip de la redacció, impulsat pels sots-editors del cap de setmana.

Mentre uns quants discutim si les peces informatives s’han de basar en alguna cosa més que en el text, mentre rumiem sobre la nostra manera de treballar, aquest equip va passar a l’acció.

Twitter de corresponsals 

En primer lloc, han fet servir l’eina Twitter per llançar actualitzacions sobre les cròniques que Antoni Bassas envia des d’Haití. Bassas ja tenia un compte a Twitter, però no l’havia actualitzat des del mes de maig i només hi ha fet dues anotacions.

En realitat, aquesta vegada Bassas no ha fet servir Twitter. Ho ha fet la redacció del 3cat24, que rebia els missatges del corresponsal de TVC com a peces de blog i les convertia en peces de Twitter. 

Després, el corresponsal ja enviava micropeces a la redacció, com se li va suggerir, i es redirigien al compte de Twitter un cop havien passat pel corrector lingüístic.

Tindrà continuïtat?

Sí, el procés no és prou directe i, de fet, el corresponsal no ha fet servir Twitter, però la redacció del 3cat24 sí que ho ha fet. 

No se sap encara si l’experiència tindrà continuïtat però és molt positiu, tal com ho veig, que la redacció busqui noves maneres d’informar. La novetat ha tingut molt de ressò a Twitter. Potser això animi altres corresponsals de TVC a fer servir aquesta possibilitat. Seria magnífic.


Cronograma del foc 

En aquesta mateixa direcció, i el mateix cap de setmana, els meus col·legues han fet servir una altra eina externa. Aquest cop, dipity , que ha permès elaborar un cronograma visual i documental sobre l’assumpte de l’incendi a Horta de Sant Joan, que s'actualitza i que s'incrusta al mitjà.


Encara més: el mitjà fa servir una eina per aportar continguts i el resultat és a la xarxa i qualsevol persona el pot incrustar al seu lloc web.






Lliçó d'empenta 

Es tracta de dues iniciatives que s'han emprès aquests dos dies en una redacció on els hàbits solen estar enfocats cap a la selecció de teletips d’agència i cròniques de ràdio i televisió per traduir-ho i adaptar-ho al llenguatge escrit. Per tant, és un símptoma molt interessant. I una lliçó d’empenta per part d’uns companys que tot just començo a conèixer.

1 comentari:

mewmewmew ha dit...

Com en Josep d'aquí dalt, jo també vaig estar present al debat a Granollers, i ara he descobert el teu blog. La taula de mitjans va ser molt interessant.


Mississauga Real Estate
Loans With Bad Credit