29/12/09

Copiar i enganxar... o periodisme

Podria fer un apunt llarg però no caldrà. 

Que el lector d’aquest blog es prengui la molèstia, per favor, de llegir aquesta informació que publica un mitjà digital català amb data 28 del 12

I, tot seguit, que el mateix lector, per favor, faci una ullada a aquest article que vaig publicar al 3cat24 el dia 25 del mateix mes.



Podria escriure unes quantes frases però prefereixo que siguin els lectors d’aquest blog, per favor, els que hi diguin alguna cosa.

Així m’estalvio d’incloure en aquest apunt expressions com ara "vergonya" i "decència professional" i m’estalvio també explicar conceptes com la cita d’autor i del mitjà. 

Una cosa és el refregit de peces d'altri, que tothom practica més o menys, i una altra és l'eina "copiar i enganxar"... 

Per favor!




6 comentaris:

Jordi ha dit...

L'E-notícies es permet donar lliçons de periodisme a la resta de mitjans, tot i que no predica amb l'exemple... Això no és periodisme, és un insult als professionals d'aquest país que treballen de manera honrada (que són la majoria)
Fa temps que no el llegeixo. El considero un sub-producte del periodisme de la insídia, del rumor, i del matón de barri amb pocs estudis i poques llums.

Miquel Saumell ha dit...

Encara que no et servirà de consol, e-noticies utilitza sovint aquesta manera de "treballar" (per dir-ne alguna cosa). No sé si van curts de plantilla o és que tenen una cara que se la trepitgen, o una mica de cada.
Bon any, Janquim!

Xacal ha dit...

SUNESCÁN DALUNA BUSO!!

Anònim ha dit...

Els meus fills són més espavilats que l'"e-periodista": quan fan algun treball pels seus estudis es prenen, al menys, la molèstia d'adaptar i canviar els textos que pillen per Internet.

Karma ha dit...

Paciència, Janquim. El tema era bo, ja ho vam comentar ;-)

Tot i que e-notícies sembla haver copiat i enganxat del teu, no hi ha punt de comparació entre l'original i el plagi. La manca d'enllaços ja és una pèrdua significant.

Guillem ha dit...

Suposo que n'estàs al corrent.
http://www.233grados.com/blog/2010/01/condena-periodista-digital.html