29/10/08

La CCMA a Street View

La notícia més rellevant d’avui relacionada amb la noció de canvi té forma de mapa.

Un mapa fet d’imatges de Barcelona (i Badalona, Sant Adrià, Santa Coloma, Esplugues, L’Hospitalet) amb una promesa de privacitat molt fràgil (es reconeixen persones i matrícules).

S’han llançat invitacions per trobar imatges que atreguin visitants. A aquestes hores força persones d’aquesta àrea ja deuen haver buscat casa seva, la casa d’uns amics, les cases on han viscut o el que sigui. De moment, m'interessen més les imatges que proporcionen els que estan atents a la ciutat però segur que és un servei amb moltes utilitats.

Aquí es pot veure l’edifici de la CCMA.


Ver mapa más grande

I a sota, el que allotja les emissores de Catalunya Ràdio. L’àrea "visible" encara no arriba a les instal·lacions de TVC ni l’edifici d’Esplugues on hi ha Interactiva i Activa Multimèdia.


Ver mapa más grande

Tard o d’hora, qui sap si hi haurà càmeres perquè gaudim del vídeo en comptes de les fotos, inquietants i misterioses quan les veus per primer cop però repetitives si hi tornes. Un vídeo sense fi de la vida als carrers de la ciutat, de manera que només la llar sigui el reducte de la privacitat (a excepció que algú esculli d’instal·lar webcams).

Ens pot semblar un futur esgarrifós però a diverses ciutats ja hi ha moltes càmeres als carrers, públiques i privades, quasi sempre de seguretat i només permeten veure'n imatges fixes. L’única diferència és que només les poden veure un nombre restringit de persones (policies de tota mena, controladors de trànsit...).

Quan es disposi d'aquesta transmissió en directe i ininterrompuda (a través de la xarxa) de la vida al món serà un programa d'entreteniment irresistible pels tafaners. Però no el faran a la tele d'ara sinó a la combinació de TV i internet que s'haurà de produir. I serem alhora protagonistes i espectadors. O no ho veurem?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I tant que ho veurem! Qualsevol cosa que et puguis imaginar, la veurem. El que és realment sorprenent és que veurem coses que ni ens imaginem. Un temps interessant (que no vol dir que sigui bo o dolent)
Slts

Anònim ha dit...

doncs a mi em sembla que hi ha coses mes utils per a la humanitat.

jnqm ha dit...

anònim, no dic que no tinguis raó

però m'havia semblat pertinent posar exemples coneguts i pròxims d'alguns d'aquests canvis que ens posen l'entorn a l'abast d'una altra manera...

en tot cas, gràcies de venir aquí i encara més per deixar-hi el teu rastre

confio que sabré trobar aviat alguna referència a "coses més útils"...

ben aviat

i a tu binot gràcies de nou, també,

i sí, d'acord que el que vivim ens sembla interessant... també ho és? pensem que sí, oi?