14/9/07

Els teus enllaços i els meus



Aquest vídeo i uns quants de semblants fa uns mesos que circulen i no són cap novetat pels "experts". Però si algú ha vist en aquest bloc un espai de contribució ara toca demostrar-ho. A la meva feina, impulso un projecte de gestió del coneixement. I hem d'evangelitzar sobre les possibilitats de les eines més aptes. L'empresa 2.0 és un concepte que m'interessa molt més que el seu nom.

Es tracta d'aprendre i compartir. Buscar, descobrir i compartir. En això consisteix el que es coneix com a social bookmarking. Lee LeFever ha aconseguit explicar de què es tracta això amb un vídeo senzill i fàcil de difondre. Estic rumiant la possibilitat de fer servir en algunes sessions professionals els vídeos que des de CommonCraft ha posat a disposició de tothom.

Cada vegada que vull explicar a algú que val la pena activar un compte a mydelicious miro de sortir-me'n millor però amb aquest vídeo tinc més confiança.

No ens enganyem. En una xarxa el "jo" es converteix en "nosaltres" però continua sent un "jo"... molt necessitat dels altres. I el meu jo em fa veure que per aprofitar el social bookmarking necessito que més i més gent del meu entorn hi entri.

Cada vegada que trobo algú interessant li pregunto si em vol dir el seu 'delicious'. És la meva manera de dir-li que és una persona que m'interessa. I a canvi oferim els nostres enllaços.

Per exemple: he "descobert" Jordi Adell, de Castelló, a partir de les cerques sobre LeFever. I ara m'agradaria veure els seus enllaços.

Però això em passa amb moltes persones. Per això evangelitzo. Perquè necessito el que ells saben. I a canvi només puc oferir el poc que tinc.

La col·lecció de vídeos LeFever inclou explicacions clares sobre RSS, xarxes socials i wikis.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El poc que tens... més de 400 links! És operatiu? Jo treballo molt diferent, que no vull dir millor: guardo molt poc, gairebé sempre en pdf i amb un desti concret, i si em cal alguna cosa una altra vegada, la torno a buscar (pero si no la vaig passar a pdf es molt probable que no la necessiti més). Nomes uns quants links de referencia i quotidians(menys de 50), i ja està.
Una anècdota: un amic meu reb molta correspondencia per correu ordinari (es una persona "important"), però gairebé mai obre res. Ho deixa un mes sencer sobre la taula i llavors ho llença sense obrir. Si era alguna cosa que li feia realment falta, ja la havia buscat abans. Si era una cosa veritablement important,algu l'havia avisat per una altra banda. La resta era soroll.
Com que no puc evitar el pudor, signo amb pseudònim.
Per cert, molt bones les mongetes amb pernil de dijous!
Slts

jnqm ha dit...

Gràcies BINOT per expressar la teva opinió encara que, com ja saps, discrepem una mica. Tenir accés a informació no em sembla que sigui "desar". És anotar, subratllar, fer visible (il·luminar) per si et cal més tard. Desar desar, no deso res. Pe`ro de tot el que hi ha a la xarxa miro de marcar amb marcador groc allò que potser voldré reveure o (novetat) que potser serà útil a algú més. La clau és partir d'aquest principi: no estic sol.

I sí, les mongetes i la verdura a Lazaro sempre donen el nivell molt alt. Una abraçada
jnqm