27/1/08

Exploració, realisme, valentia, intel·ligència... a la Catosfera

La segona jornada de la Catosfera ha tingut taules temàtiques amb les dues sales plenes (literatura, negocis, política, empresa, xarxes, periodisme...). En comptes de fer una crònica ordenada del que s’ha dit sobre cada qüestió trio un resum personal d’allò que m’ha interessat més.

L'exploració de Laura Borràs sobre les possibilitats de lectura en pantalla. Ha adoptat un to molt acadèmic però ha sabut causar bona impressió quan demostrava les combinacions possibles de textos i músiques, imatges i jocs de cerca en un espai tridimensional.

He trobat altres impressions sobre aquesta taula.

La valentia de Pau Llop amb el seu projecte en marxa de ciutadans periodistes que treballen de costat amb ciutadans no periodistes. Té les idees clares, les sap exposar amb força però molta mà esquerra.

El realisme de l’emprenedor Dídac Lee que, després de deu minuts sobre els canvis la cultura 2.0 aporta a l’empresa ha recordat que fer un negoci consisteix en el mateix que fa segles: els ingressos han de superar les despeses

La intel·ligència de Genís Roca, que ha deixat anar la seva convicció que a l’empresa no s’hi pot entrar amb el 2.0 si abans no es fa més 1.5. M’ha semblat una manera clara d’explicar que fa falta més difusió, explicació, abandonar la temptació de qualsevol debat endogàmic sobre el canvi cultural i, sense negar-lo, exposar amb claredat el benefici de les eines i posar en marxa una cadena de bones pràctiques.

En aquesta mateixa taula hi he participat per intentar dir alguna cosa sobre l’equilibri complicat del bloc personal quan també s’orienta cap a objectius professionals. Potser era un assumpte una mica ensopit pels assistents i per això he provat d’incorporar-hi una mirada informal. Diria que s’ha percebut de manera positiva.

A més, com sol passar en aquests llocs, ha estat una oportunitat per conèixer persones a qui només havia llegit: Marc Vidal, César Calderón, Carlos Guadian, Núria Masdéu i Martí Cabré...

Demà al matí hi ha una taula on es presenten “els blocs de la CCMA”.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ieps! He vist el link... gràcies...

Ara lligo caps i em sembla que ens vam veure divendres, oi?

Salut!

jnqm ha dit...

sí, ens vam veure "de lluny" però no em devies reconèixer... tants anys després de treballar junts al DdB.

però la xarxa ens ha retrobat

salut també!

krls ha dit...

jnqm, he deixat un comentari al teu comentari! te'l replico tot seguit:
Hola Janquim: gràcies per les teves ratlles. Comparteixo el que dius. El to general va ser molt correcte i profitós. La decepció és puntual, i en cap cas no emmascara la sensació absolutament positiva de la Catosfera de Granollers. El meu propòsit és que el bloc i tot l'entramat comunicatiu que articulo entorn dels continguts que jo mateix elaboro siguin, en efecte, una eina que m'ajudi a guanyar les eleccions. Però ho dic perquè aquests continguts ajudaran a contrarestar la versió oficial de les coses, i ajudaran a fer-me entendre en entorns on m'és molt difícil d'arribar de forma directa. Sóc a l'oposició tant a l'Ajuntament com al Parlament, i si no construeixes tu mateix els teus propis canals és molt difícil --ja ho has vist!-- poder arribar a la gent i fer circular el teu missatge.
En fi, segur que ens catosfarem un altre dia! Un plaer: però la propera vegada enlloc d'entrepans hi hem de posar alguna cosa més consistent, ok?
Carles

Anònim ha dit...

Hola! Va ser un plaer conèixer-te!

M'han qualificat en moltes ocasions amb moltes coses però mai amb la Formiga Atómica :-)

Martí Cabré ha dit...

Merci per l'enllaç.
Pots llegir el bloc sobre wargames i altres jocs de taula a http://bandofodders.blogspot.com/