10/4/08

Documentació de TVC comparteix enllaços

Una de les novetats que més m’agraden, per la seva utilitat però també pel que representa, és l’hàbit del marcatge social. O, per dir-ho més clar, aquesta idea de compartir els enllaços .

A poc a poc, diverses persones de la CCMA s’hi han afegit i es va convertint per nosaltres en una altra via de comunicació. Tenim una xarxa petita però sincera i real a través del del.icio.us.

Hi ha professionals de l’empresa on treballo amb els que parlo poc, i quasi no escric correus, però als que tot sovint dic coses a través de l’opció “links for”, que consisteix a enviar-los un avís d’alguna cosa d’interès. I ells fan el mateix.

No solament és rellevant com a via de comunicació. M’agrada molt el que implica: vol dir que quan navegues, que quan veus coses, no penses només en tu mateix sinó que tens presents altres persones. Aquesta forma d’altruisme compartit sol veure’s recompensada però al marge d'aquest benefici, practicar-ho ja és un plaer.

Podria citar alguns professionals amb qui em relaciono amb aquesta eina, com ara el responsable d’informatius digitals, un subdirector de TVC, la persona que s'ocupa de la responsabilitat social corporativa, diversos comandaments vinculats als continguts, professionals relacionats amb la música clàssica o amb l'enginyeria informàtica i algunes veus rellevants de sistemes informàtics.

Però el que em ve de gust comentar, per damunt de tot, és la iniciativa empresa des de Documentació de TVC, on s’han decidit des de fa temps a obrir un espai per compartir els seus enllaços de referència.

No sé quin ús en fan al departament ni si més enllà de TVC hi ha altres documentalistes que s’hi han apuntat. Diria que la seva xarxa de “fans” és molt pròxima (per tant, són poc coneguts encara a l'exterior de l'organització) i diria també que poden créixer de veritat en la construcció d’una xarxa pròpia (fer servir aquesta eina i no “seguir” a ningú és una mica una llàstima). Però les possibilitats hi són i el gest em sembla significatiu. Si hi ha més gent que s’hi atansa també creixerà el valor d’aquesta acció.

SI T'HA INTERESSAT POTSER VULGUIS LLEGIR:

Explico el que aprenc

2 comentaris:

Família Graells i Roca ha dit...

Hola Joan!

Segueixo tot el que vas explicant en els interessantíssims posts. I aquí he tingut la temptació de felicitar-te per les teves propostes superinnovadores dins la CCMA. Arran del teu post del 14 de setembre ja ens vas sembrar la inquietud d'anar provant el marcatge social també corporativament. Fa dies que hem començat de manera modesta, amb pocs tags per classificar les url que ens interessen a la gent que ens dediquem a difusió a Justícia. Una abraçada, campió! (he posat l'enllaç al Janquim des del meu bloc familiar http://graells.cat ;-)

jnqm ha dit...

Gràcies família Graells. Per seguir el bloc, per enllaçar-lo i pr participar-hi.

La veritat és que el marcatge compartit és molt interessant. No és per treure'n rendiments a curt termini. Per mi val sobretot com a memòria personal i després per aprendre més. Seguir fils de vegades resulta apassionant, des d'un enllaç a un altre fins que descobreixes que algú molt lluny d'on ets es fixa en coses semblants...

Seguim compartint el que aprenguem!