27/8/07

Cinc milions de missatges cada mes

Final de les vacances i tornada al despatx.

La primera tasca obligada és la gestió del correu. L'havia anat fent des de casa i mentre era de viatge, perquè a la CCRTV s'ha habilitat aquesta opció per tots els empleats des del juliol. Però encara quedaven molts correus.

La majoria del que tenia és spam. Me'l trec de sobre amb rapidesa perquè, per sort, se li veu el llautó. (Un dels llocs que utilitzo per evangelitzar contra les falses cadenes i els fraus és rompecadenas)

En tot cas, es fa evident que el correu encara és una eina clau. Malgrat que els nadius digitals, que Genís Roca estudia i presenta molt bé, hagin anat molt més enllà de l'e-correu, persisteix un ús molt estès. Ens hem acostumat al correu electrònic i al telèfon mòbil i sovint oblidem que no fa tants anys que en disposem. Això em fa creure que aviat trobarem natural l'ús d'altres eines que d'entrada potser semblen estranyes, complicades o sense utilitat clara. Pels europeus que tenen entre 9 i 14 anys tot això és part del dia a dia, segons dades de l'Eurobaròmetre que trobo al blog de la Núria Masdéu.

A l'empresa on treballo, el correu electrònic el gestiona l'ASI (Administració de Sistemes d'Informació), que es va crear el 1987 i que dirigeix Joan Bosch. Segons les últimes dades, el nombre d'usuaris supera els 3.000 i es belluguen uns 5 milions de missatges cada mes. Em sembla una quantitat molt rellevant (per establir comparacions hauria de tenir dades d'altres empreses, m'ho poso de deures).

L'ASI utilitza un sistema antispam i antivirus per protegir els usuaris. Per aquest mitjà es filtren més de 170.000 correus cada dia. I tot i així se n'escapen (la prova és el centenar llarg de missatges d'aquest tipus que he esborrat aquest matí).

Segur que no posa en dubte ningú els beneficis que aquesta eina genera. Uns 5 milions de missatges al mes són una prova molt contundent. Això m'anima encara més a impulsar altres instruments.