18/8/07

Estiu a la xarxa amb Steely Dan

Les vacances emmandreixen i he deixat descansar el bloc. El reprenc ara amb unes anotacions breus, poc novedoses però amb exemples reals i gens sofisticats. Coses que he fet amb la xarxa.

Comprar els bitllets d'avió i reservar l'hotel per un viatge familiar. Un cop de viatge, llegir cada dia la premsa de Barcelona (en un ordinador gratuït a recepció de l'hotel on érem). Un dels fills seguia els gols de la gira asiàtica del Barça a través del youtube. Des que hem tornat encara no hem comprat cap dia el diari. Cada matí fem una ullada a la premsa digital.

Un dels meus germans fa la volta al món amb la seva família. Sabem què fan perquè escriuen un bloc de viatge i en tenen un altre a El Periódico. Fa setmanes que han marxat i no ens hem escrit cap correu. Si volem dir alguna cosa afegim un comentari.

He comprovat, sense moure'm de casa, que la bateria del meu telèfon mòbil no és una dels 46 milions de bateries defectuoses que Nokia haurà de canviar.

Tot això no és res. Hi ha milions de persones que multiplicarien aquests exemples per cinc o per deu. I gairebé no he anotat cap ús de debò 2.0. M'he limitat a esquivar l'agència de viatges, el quiosc, una 'botiga Nokia'. I puc saber què fan els meus parents viatgers.

Els meus exemples tenen una sola virtut: són de veritat, són part de la vida real d'una família uns dies d'agost.

Si semblen encara exemples insuficients n'hi hauré d'afegir un de més rotund. Ahir a la nit ensenyava a un fill (l'altre preferia mantenir una conversa al messenger) una mostra dels anys setanta.

Reprenc el bloc perquè aquest matí he llegit el penúltim post de Genís Roca. M'interessa el que diu de les crítiques a la 2.0. Però no deixo de pensar com el mateix Genís.

El problema no és el canal. La culpa no és del missatger. Ja ho sabem que a internet hi ha informació poc fiable. Igual que a molts llibres, a bastants diaris, a força cadenes de televisió, a moltes emissores de ràdio i també en algunes universitats.

Així que em tregui la mandra de sobre en tornarem a parlar. Aquest debat (o el de la web dels enginyers) són la mena d'assumptes que compten per aquest bloc. Hauré de començar a pensar que les vacances arriben al final.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un altre classic de l'estiu: comprovar l'estat de les finances familiars via Internet, VISA inclòsa! Salut.

Oriol ha dit...

un bon site de turisme 2.0: http://www.tripadvisor.es/