21/2/08

Lliçó dels cuiners: compartir dóna èxit

En aquest bloc es defensa amb intensitat la convicció que compartir és el plaer que es deriva de forma immediata de la satisfacció intel•lectual d’aprendre. Per això em ve molt de gust presentar un exemple fenomenal.

El cuiner basc Martín Berasategui explica el secret de l’èxit de la cuina actual amb una contundència extraordinària: “El nostre èxit creix com més compartim el que sabem i això és revolucionari”.

Ja n’he parlat més d’un cop. Qui encara cregui que reservar-se informació li atorga poder en una organització o en un entorn creatiu està tan equivocat que potser ni s’adonarà dels resultats negatius amb què toparà.

Per això m’ha agradat tant saber que des de la creació gastronòmica, que tendeixo a admirar, s’estén el mateix concepte.

En una entrevista que es podrà llegir molt aviat a El Periódico, pel que he sabut, Berasategui hi dirà que la seva cuina es distingeix per ser oberta, com una acció d’una generació transparent. Serà una lectura d’interès.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Bones¡¡ Em dic Francesc hi sóc cuiner, tinc el títol de restauració, però ara mateix no treballo en el món gastronòmic, estic estudiant Turisme, només dir-te que estic d'acord amb tu, la gastronomia és una sèrie d'informació privilegiada que ha passat de generacions a generacions i per tant s'ha publicar aquesta informació i donar-se a conèixer¡¡¡
Ens veiem per aki¡¡
Ciao

jnqm ha dit...

Gràcies per ser aquí francesc. Espero que aquesta informació t'hagi interessat.
He vist el teu lloc i pinta que tu segueixes l'exemple de compartir el que aprens. Quan tinguis cuina avisa, home, que ho celebrarem!
felicitats i gràcies per la visita