5/2/08

Compartir apunts amb Google Reader

Per seguir mitjançant la subscripció RSS els apunts dels blocs que m’interessen faig servir Google Reader. Utilitzo tot sovint el botó amb una estrella que desa els textos marcats en una carpeta de preferits (“starred items”, en diu). Però hi ha una altra tecla molt atractiva que fa pocs dies que he començat a clicar i que em sembla un servei addicional.

Cada vegada que la clico, l’apunt marcat apareix en una capsa d’apunts compartits que he inclòs al bloc, gairebé al final de la columna de l’esquerra.
Em permet incloure en aquest espai un seguit d’enllaços que potser no trobarien una posició més estable als meus apartats d’enllaços i, de vegades, em serveix per exposar qüestions que no tenen tant a veure amb el que se sol tractar aquí.

Compartir apunts em sembla fantàstic, tot i que imagino que pocs lectors deuen baixar tan avall, si és que visiten el bloc i no el segueixen amb un lector com Google Reader. Cada vegada que trio un text imagino què faria si me'l trobés en una capsa semblant (a la meva hi diu: “janquim’s shared items”) en un bloc que visités (a més de la subscripció procuro descobrir llocs nous cada dia). I sempre em fa l’efecte que, atret per la curiositat, hi posaria el cursor al damunt i me n’aniria a veure què hi ha a més del títol.

Com que només n’hi caben 10, cada dia canvien aquests apunts compartits. És una altra manera d’aportar al bloc actualitat i actualització. Vull creure que els lectors que hi hagi també ho valoraran, com he dit que faig, com un servei addicional.

Material de consulta sobre RSS


Què vol dir molt ben explicat per Genís Roca.

Un article entenedor a El País.

Una guia molt completa.

Un vídeo molt conegut (n'he citat altres d'aquesta col·lecció), que es pot llegir en català i que incrusto tot seguit.

7 comentaris:

Jordi F.C. ha dit...

Fa temps que vaig optar per fer servir el Google Reader per la facilitat d'usar-lo des de diversos ordinadors, però no m'havia entretingut a investigar totes les seves possibilitats. M'ha agradat això de compartir els apunts que vas llegint i ja l'he afegit al meu Bloc; començo per aquesta mateixa entrada i no dubto que n'hi haurà més del teu bloc.

jnqm ha dit...

Jordi

Gràcies de llegir-me i gràcies pel teu comentari. Aquesta és la idea: mirar d'oferir algun servei si puc i predicar amb l'exemple per confirmar a tothom que compartir el que aprenem és el més important que fem.

Espero que vulguis tornar altres vegades.

Fins aviat

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No només et permet compartir els enllaços, sinó que permet que qui vulgui si sindiqui també amb els RSS i els rebi al Google Reader.

Google Reader és una eina fonamental per optimitzar el temps que dediques a seguir l'actualitat a Internet, i és bàsic per seguir l'actualitat dels blogs, sobretot els que no s'actualitzen dàriament.

Salutacions cordials

Víctor Pàmies

[raons que rimen]

jnqm ha dit...

Víctor

Gràcies pels afegits tan interessants i gràcies per visitar aquest lloc.

En efecte, si es clica a l'espai que he creat hi ha la pàgina on es desen tots els apunts compartits i és possible sindicar-s'hi amb RSS per estar al dia sense necessitat de visitar el bloc.

Però m'agrada pensar que a més és un "servei del bloc" i vull creure, ingenu que sóc, que algun lector vindrà de tant en tant i sabrà veure com amb aquests apunts compartits envio alguns "missatges"...

Espero reveure't aquí!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

La veritat és que posseir un compte Google t'obre un ventall ben ampli de possibilitats.

Sóc un navegador compulsiu, o sigui que segur que em seguiràs veient per aquí. :-)

Et comentava això dels RSS dels llocs que un altre usuari ha volgut compartir, perquè des de fa poc, des delmateix Reader tens l'opció de veure els llocs compartits dels "amics" que hi tens llistats. I és molt còmode, quan et poses a veure quines novetats hi ha cada dia, de veuer què han destacat altres persones amb interessos coincidents.

miquel botella ha dit...

gràcies a pels comentaris al meu bloc Museu del rock. t'he afegit a la llista d'enllaços. espero que segueixis visitant-me!

Xavier Muñoz ha dit...

gràcies.
utilitzo el google reader i no m'havia fixa't en aquesta funcionalitat.
començo a enganxar-me al teu bloc.
felicitats !!