4/9/08

La CCMA adquireix Lotus Connections

Vaig explicar aquí que a la CCMA s’havien fet reunions amb IBM per explorar l’oportunitat d’adquirir una eina social com Lotus Connections i vaig citar la presència sempre interessant de l'evangelitzador mundial Luis Suárez

Aquella informació es va convertir, no ho hauria dit mai, en un dels apunts més vistos. En vaig tornar a parlar, suscitant un cert debat intern que va anar un xic més enllà.

Per això em sembla raonable continuar el fil amb una dada que pot ser d’interès.

Les persones que en són responsables em confirmen que hem sol·licitat un pla pilot que permetrà veure com es podria fer servir aquest instrument i em diuen que no tenen cap inconvenient perquè ho expliqui. Els ho agraeixo. 

Si tot anés bé, cap a finals d’aquest any les persones que treballen a la CCMA tindran l’oportunitat de provar aquest software que permet intercanviar enllaços, crear grups, aportar idees amb blocs i compartir projectes d’equips entre altres funcions.

Si algú tingués notícia d’altres empreses que ho estiguin provant potser seria una bona ocasió per comentar-ho.

Sembla que les xarxes socials, obertes o internes (aquest era en part el nucli del debat que vam tenir aleshores), podrien ser la nova formulació de les intranets i posar el focus en aquesta realitat sembla molt més que oportú.

Una altra cosa és la manera com les empreses fan servir les noves eines per parlar cap enfora. 

Abans de les vacances vaig enviar aquest text a algunes persones, per si els interessava el missatge, perquè entenia que formava part de la meva feina insistir en aquest punt i, també, potser, per llançar una insinuació provocadora. 

De moment, sense reaccions, confio que l’aventura amb Lotus Connections surti bé i desitjo a l’equip que s’ocupa de la seva implantació que tinguin molta sort. 

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Janquim,

Només reivendicar que en aquelles reunion / presentacions també hi participaba un altre "actor", Sowre Consulting, com implantador i evangelitzador de la tecnología d'IBM en general.
Aixó només per recoeixer el treball fet per les persones de Sowre a l'hora de preparar el material de les presentacions.
Gracies i molta sort!!

jnqm ha dit...

Sí, és clar, Marco, gràcies de recordar-ho. De fet ho havia esmentat als altres apunts, aquest cop no havia entrat en detalls però fas bé d'apuntar-ho.

Anònim ha dit...

És curiós, el que vas comentar a finals de maig va originar reaccions, debat, vida..... i en tan sols 4 mesos ja no hi ha comentaris..... només un i pel que sembla d'una persona amb interessos a Sowre. Què està passant?

Anònim ha dit...

Janquim,

Encara que dic sí a "tinc interessos a Sowre", fa temps que estic involucrat i implicat a alguns projectes 2.0 de caire personal, experiències dels quals començaré a publicar tan aviat com la meva agenda m'ho permeti.

És per aquest motiu que estic especialment interessat en l'evolució i el resultat d'aquest pilot que heu engegat i en d'altres projectes d'aquest tipus que estic duent a terme. La repercussió que el SW Social té sobre l'empresa va molt més enllà del que en un principi pensava i aquest coneixement m'està enriquint pel que serà la reorientació de la manera de treballar i de l'us de les eines. Hom passarà de tenir eines informàtiques al servei del negoci a tenir eines que identifiquin i localitzin persones i coneixement que resideix en elles. S'ha acabat definitivament l'era de "documentar" el coneixement, si més no en el sentit tradicional de l'expressió. Ara coneixem persones en el terreny personal, professional, o, per què no, en els dos alhora.

La "vessant humana" del software (aquesta que tracta de resoldre problemes i fer que la vida d'un treballador sigui millor en TOTS els aspectes) és el que més m'ha atret d'aquesta professió meva.

En qualsevol cas, estic a la vostra disposició per a ajudar-vos a engegar aquest projecte que és molt més que prometedor. Una lleugera idea del que pot aportar a casa vostra només la sabreu vosaltres i es veurà definida amb el temps.

Salut a tots!

jnqm ha dit...

anònim, a mi no em sembla que passi res d'estrany, vull dir que aleshores es discutia un model i ara s'informa que s'ha optat per provar com funciona una eina. Si et referies a l'interès que el bloc pugui suscitar, em sembla que si de cas ha guanyat algun lector pero el tema no incitava de la mateixa manera a debatre... més aviat ho atribuiria al format del meu apunt, no et sembla? gràcies per venir aquí i dir-hi la teva

i a tu, pere martinez, gràcies de la sinceritat i espero que entre tots veiem com aquesta eina va i com va i per què va... com tu dius, a poc a poc la direcció gira cap a les persones, cap al coneixement sostingut en persones que aprenen i col·laboren, intercanvien... fins a quin punt això serà aixi no crec (no ho creu gairebé ningú) que depengui d'una eina, però benvingudes , oi? gràcies per ser-hi i participar.

els equips informàtics de la CCMA segur que veuran la manera d'anar explicant com progressa això...

Anònim ha dit...

Janquim,

En qualsevol cas, la feina actual resideix, com tu dius, en trets culturals dels usuaris i maneres de treballar.

Les eines (en aquest cas, Connections) i la discusió i diferències que suscitin crec que s'haurà de tractar apart, i cadascú (jo el primer) argumentarà el que cregui oportú. A més, crec que l'usuari és sempre capaç de fer servir qualsevol eina, sigui quina sigui.

Se'm passen pel cap altres temes per debatre: límits temàtics dins l'eina? Implicacions en el sistema de treball que tenen les eines socials? Tenim clar quin és el procés que hem de seguir quan cerquem informació? Què hi posarem (tenim eines actualment i cadascuna té un lloc)?