17/10/08

Canvio de feina

Canvio de feina però a la mateixa empresa on ja treballava.

Miro de no passar comptes aquí del dia a dia laboral, però després de més d’un any en què aquest blog ha tingut molt a veure amb el projecte de gestió del coneixement que s’impulsava a la CCMA, em sembla que dec una explicació als lectors, siguin els que siguin.

Dono per fet que això no significa que a la CCMA deixin de tenir interès les transferències de coneixement ni les aventures per canviar l’organització ni els intents d’innovar en gestió. Només vol dir que, des d’ara, això es farà d’una altra manera i no em toca a mi de jutjar-ho ni estaria bé que ho fes aquí.

Si ho comento és perquè pot tenir efectes en aquest mitjà d’expressió personal, encara que m’esforci per mantenir-lo com fins ara, i trobo natural informar-ne (hauria de dir “advertir-ho”?) al mateix lloc on altres vegades m’he referit a projectes concrets i on he compartit de forma oberta reunions amb debat, propostes no prou reeixides o diàlegs amb altres responsables.

(L’etiqueta ‘CCMA’ apareix en una vintena d’apunts.)

Les variacions que ara mateix puc preveure (qui sap si l’encertaré) són aquestes:

Més opinió

La condició de directiu de la CCMA m’obligava a filar molt prim a l’hora d’expressar opinions personals. És clar que he de mantenir la prudència i sobretot la confidencialitat en allò que així ho requereixi, però en general potser em sentiré més lliure per expressar més idees o llançar alguna proposta.

Com que encara treballo a la mateixa empresa, els meus apunts poden estar condicionats. Per això mantinc l’advertiment que vaig penjar el primer dia.

Assumptes nous

Encara que intenti evitar-ho, els temes també canviaran.

Hi ha una mena de lectures que tenia molt de sentit fer i traslladar als altres i que potser no m’ocuparan tant d’espai, encara que d'altres tindran el mateix sentit.

Els actes als que pugui assistir (seminaris, conferències...) per força se centraran en altres matèries. Seguir el fil del que es discuteixi sobre els canvis a les organitzacions em serà més difícil però vull deixar clar que em continua interessant molt.

Altres qüestions relacionades amb projectes personals aniran apareixent aquí. En els últims apunts ja havia insinuat el meu interès per comprendre millor el paper dels blogs (també els blogs corporatius... que un dia, espero, arribaran a la CCMA), el periodisme de màxima proximitat i la divulgació.

La intenció essencial d’aquest blog és la mateixa: compartir el que aprenc. Però com que és l’expressió de la identitat janquim he volgut ampliar una mica la presència a la xarxa amb un espai on es pot trobar més informació sobre aquesta identitat.

NOTA: Aquest apunt està carregat d’enllaços amb aquest mateix espai i no n’hi ha cap amb altres excepte la CCMA. M’ha semblat que era la manera d’oferir el màxim d’explicacions pels que hagin arribat aquí sense conèixer la relació d’aquest blog amb els projectes professionals. Em disculpo pels lectors que ja tinguin les referències i que, sens dubte, ho hauran trobat excessiu.

11 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

Esperem que en la nova responsabilitat les coses et vagin tant o més bé que a l'etapa actual. Algun dia algú hauria de fer una seriosa reflexió de les pèrdues que suposen els canvis d'estratègia. A vegades molts projectes no acaben de rutllar, no perquè l'estratègia sigui la més idònia, sinó per ser erràtica...

CGS ha dit...

Espero que et vagi molt bé en aquesta nova feina (confesso que m'he quedat amb les ganes de sabrer en què consistirà).

Molta sort!

Anònim ha dit...

Vivim temps de canvis, Janquim, i tots hem d'anar ajustant la trajectoria. Jo soc optimista, sempre veig els canvis com una oportunitat i em desperten la il·lusio dels paisatges desconeguts, espero que tu tambe te'ls prenguis amb aquest esperit. En qualsevol cas, bona sort.

jnqm ha dit...

Gràcies binot, cqs i david

1.- Optimista del tot. Com no m'hauria d'adaptar al canvi si aquest espai va néixer per ser una mirada més sobre el canvi?

Espero que no hagi malinterpretat ningú el meu apunt. Em creia que devia una certa explicació a qui bonament segueixi aquest blog però res més lluny que fer el ploricó. S?ha cabat una etapa i no és el primer cop ni el segon ni el tercer... és la meva esppecialitat, m'encanta que sigui així iencara que ja sé que això em pot fer semblar inconstant a mi em segueix semblant un perfil ideal i amb el qual visc molt feliç.

No he ocultat res sobre què faré, però això no és el lloc on comunicar res de forma oficial perquè no és l'espai. El que he fet és ensenyar un enlaç al final de l'apunt on presento janquim i les seves activitats i a més he actualitzat el perfil a les xarxes socials on sóc. M'ha semblat que era la manera adequada de dir les coses aquí a la xarxa.

I sobre el que acabin o no de rutllar, mira David, quan un projecte no continua es pot atribuir a moltes coses, al context, als canvis de comandament, a una estratègia erràtica o a falta d'estratègia, però seria absurd no pensar que una part, també, correspon a qui hagi defensat el projecte, per tant a mi sols em correspon parlar, si de cas, de la falta de persuassió i encert suficient per convertir-lo en una peça d'èxit. Em sembla clau interpretar que les coses van bé o malament també a causa de la nostra acció, altrament, per què hi seríem?

gràcies a tots per ser aquí i per les bones paraules que dieu i els bons desitjos que inclouen

igualment

genisroca ha dit...

Enhorabona Janquim !

Enhorabona per la feina feta, i enhorabona per la nova etapa. Res millor que mirar endarrera amb la conciència tranquila, i mirar endavant amb il.lusió, i estic segur que sabràs fer les dues coses. Així doncs, enhorabona.

Canvi. Aquesta és la paraula clau. És el signe del temps. Canvi. El contrari és preocupant.

Ja tinc ganes de saber més del nou encàrrec, i de llegir com l'aniras treballant, que segur serà amb la mateixa mirada que marca la diferència.

Et seguim llegint.
Salut !

Lluís K. ha dit...

Canviar sense objectiu de destí, no té cap sentit, Genís. Canviar, paraula clau? Ho sento però intueixo, des del desconeixement, que el "clau" li han clavat al Janquim i no cal ser massa astut per veure que no està per flors i violes. Ni ell, ni cap que cregui en les estratègies, en el business-plans i en la CONTINUITAT del que val la pena.
Sort, Janquim.
Seguirà cantat el rossinyol...

jnqm ha dit...

Genís gràcies pels ànims com sempre

De tota manera, en aquest cas estic d'acord amb Lluis-K que canviar per canviar no sembla tampoc un bon eslogan. Ara, dit això, també és veritat que no és aquí on debatré aquests assumptes i, sigui com sigui, entro en un projecte nou on miraré de fer-ho , com sempre, tan bé com sàpiga. Una altra cosa és l'opinió que em mereixi el fet que a la CCMA es deixi de creure en una mena de projectes d'abast transversal o el que pugui opinar sobre "les maneres", però aquesta opinió me la reservo de moment.

Gràcies a tots. I si és cert, com dius Genis, que seguiu llegint,< espero no decebre i aportar idees d'interès.

genisroca ha dit...

Caram, no voldria semblar càndid. Era un missatge d'ànim per viure amb empenta un moment de canvi. Certament hi ha canvis volguts, d'altres imposats i encara alguns altres d'indesitjables.

Si cal fer el dol, es fa. Però un cop passat el tràngol, objectivament el que ens queda al davant és un nou escenari i un nou camí.

Janquim, sigui quin sigui aquest nou camí, no el faras sol. I el temps ens ho demostrarà.

Com ja et deia, seguim aquí. Ben a prop.
:-)

jnqm ha dit...

Gràcies de nou Genís

Em sembla que com es pot comprovar (els darrers apunts) no hi ha hagut cap dol per passar.

Hi ha opinions lliures sobre l'estratègia de la CCMA, sobre l'encert o desencert de les decisions i sobre una actitud oberta o primitiva, però res més. I amb el temps, com tu dius, s'anirà veient qui és qui. Ara com ara, com he intentat demostrar amb l'exemple, es tracta de tenir coses a dir i em sembla que els darrers apunts proven que hi ha matèria.

Si a més aquest camí es pot fer acompanyat, com tu dius, serà un autèntic plaer. Gràcies a tothom que llegeix aquest bloc per l'estona que hi dedica, de veritat, és extraordinari saber que hi ha tantes persones que són aquí i que fan d'aquest lloc un espai de conversa. Gràcies a tots!

Anònim ha dit...

Els que apreciem al janquim, tant en la seva dimensió professional com humana, ens hem de sentir reconfortats de saber que el president del consell de govern de la CCMA, en la seva darrera compareixença davant la comissió de seguiment del Parlament, va esmentar de forma destacada el projecte que se li ha encarregat al janquim. I per descomptat que estarà acompanyat aquí, en aquest espai, i en la seva feina a la Corpo.

Anònim ha dit...

Rectfico: no va ser en la compareixença davant la comissió de seguiment que l'Albert Sáez va destacar el projecte encarregat al janquim sinó en l'obertura les VII Jornades Parlamentàries sobre mitjans de comunicació audiovisual