7/9/09

Un ratolí al volcà (notes d'agost - i 5)

He dit que a l'agost vaig passar per Hergé, Magritte i Monet. Però aquesta ruta ha inclòs altres visites molt diferents.

Per tancar la breu sèrie sense escamotejar res, n'hauré de dir alguna cosa que s'ajusti al to i al contingut d'aquest blog.


Efecte solar


A Vulcania hi he confirmat que hi ha llocs on saben aprofitar les circumstancies (noció que vaig comentar a propòsit de les crisis).

Han convertit l’assumpte dels volcans (que hauria pogut tenir un tractament escolar) en el con central d’un espai apte per a l’aprenentatge i l’aventura contemporània (amb ulleres de visió tridimensional i tota la pesca).

Hi ha llocs on saben aprofitar el que tenen per renovar l’oferta i n’hi ha que mentre tinguin el sol clavat al cel...


Efecte looping


A Disney hi he confirmat que l’excés d’un negoci torna els seus gestors en arrogants, és veritat, però també hi he confirmat que una producció ben feta sol donar resultats òptims i que tenir ambició és millor que acomplexar-se.

Sobretot, però, hi he confirmat que si entres en un parc temàtic sense prejudicis i et deixes dur per l’empenta inicial de l’oferta t’ho passes molt bé amb sensacions peculiars que es basen en la velocitat, el canvi i l’emoció d’allò que desconeixes.

Com que la nostra vida ja és una mica un gran parc temàtic, uns dies en un món tan irreal et permeten comprometre’t més amb la realitat.

Mentre el món s’enfonsa, milers i milers de persones de molts països ens convertim en persones iguals que participem de la disbauxa fantasiosa, del dispendi ofensiu (expressat cada nit amb la metàfora fàcil dels focs artificials) i ens divertim de la mateixa manera, fent les mateixes cues per tenir sensacions molt semblants.

En un parc tan fals, et sents molt real (dedico aquesta afirmació a tots els esnobs que malparlen dels llocs on hi va molta gent només per això, perquè hi va molta gent).

És a dir, que et sents alhora molt com tothom i molt tu mateix.

M’agraden els parcs temàtics.

M’ajuden a conèixer millor qui sóc. Per exemple: he confirmat que els revolts pronunciats em diverteixen però que els looping em maregen.

SI VOLS:
notes d'agost - 1
notes d'agost - 2
notes d'agost - 3
notes d'agost - 4