20/9/10

Compartint visions sobre estratègia electoral

Un acte

Beers&Politics és un acte que convoquen Xavier Peytibi i Juan Víctor Izquierdo. No hi havia anat mai fins divendres passat.

Un format

El format és tan simple com còmode. Al voltant d’unes taules, en un local de Gràcia, i amb una cervesa al davant, un convidat exposa una ponència breu. Tot seguit, s’obre un debat sense torns, molt lliure.

Un estil

Hi ha apassionament però tothom es respecta. La majoria dels assistents són joves professionals que elaboren estratègies, dissenyen tàctiques o instrueixen els ciberactivistes perquè disposin d’eines en la “batalla electoral”.

N’hi ha que tenen més distància emotiva i n’hi ha que són clarament afins a un partit. Tot i això, l’ambient és de gran trasversalitat, les converses posteriors flueixen amb harmonia i tothom procura aprendre dels altres.

En un país tan carregat de confrontacions, molts cops supèrflues, aquesta atmosfera és agradable i dóna ànims per creure que el debat democràtic és possible més enllà del “teatre” que tant sovint incorpora la política.

Una empremta

Peytibi ha fet un resum ajustat de la sessió, que va comptar amb una presentació inicial de Pau Canaleta molt intel·ligent i carregada d’arguments. Edgar Rovira també hi ha dit la seva i segurament ho han fet altres dels que hi van ser.

De manera que a la xarxa es disposa d’un seguit de textos que expliquen, a qui li interessi, com podria ser aquesta campanya.

Una convicció

Hi ha altres grups de joves professionals que també es troben i intercanvien idees. I la majoria de les vegades deixen una empremta digital que és fàcil de seguir. És una altra prova que val la pena compartir el coneixement.

1 comentari:

Xavier ha dit...

Gràcies, Janquim. Me'n alegro que t'agradés el B&P.
I com tu dius, es tracta d'aprendre i de conèixe'ns. L'excusa són les cerveses ;)

Salut i t'esperem a la propera!